Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 01.05.2019 09:41 Publikacja: 01.05.2019 09:00
Foto: Bloomberg
Na początku kwietnia Burger King zaczął testować wegetariańską wersję Whoppera, swojego flagowego burgera. Kanapka pod nazwą Impossible Whopper zawiera w sobie kotlet wyprodukowany przez firmę Impossible Foods ze składników roślinnych z dodatkiem hemu, jednego ze składników hemoglobiny. Hem dodawany do tego kotleta jest pozyskiwany w całości z roślin.
Test wegeburgera był prowadzony w 59 barach Burger Kinga w Saint Louis w stanie Missouri. Najwyraźniej klientom nowy burger przypadł do gustu, gdyż Burger King, jak informuje CNN Business, planuje wprowadzić Impossible Whoppera do wszystkich swoich barów w USA. Mowa tu o około 7300 lokalach sieci, więc o olbrzymiej skali. Rzecznik prasowy sieci miał powiedzieć, że test „przekroczył oczekiwania”, a sprzedaż Impossible Whoppera uzupełnia sprzedaż tradycyjnego, nie kanibalizując jej.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W pierwszym półroczu oficjalna produkcja alkoholu w Rosji zmniejszyła się o ponad 16 proc. a samej wódki o ponad...
Producent Nutelli – koncern Ferrero Group – kupuje amerykańskiego producenta popularnych płatków śniadaniowych W...
Polacy szukają sposobów na ograniczenie wydatków. Już trzech na czterech stara się oszczędzać na żywności, a pon...
W sobotę, 5 lipca, wejdą w życie nowe chińskie cła na brandy importowaną z Unii Europejskiej. W ostatniej chwili...
Główny Inspektorat Sanitarny podjął decyzję o wycofaniu z obrotu wielu rodzajów piwa smakowego polskiej firmy Al...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas