Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 01.05.2019 09:41 Publikacja: 01.05.2019 09:00
Foto: Bloomberg
Na początku kwietnia Burger King zaczął testować wegetariańską wersję Whoppera, swojego flagowego burgera. Kanapka pod nazwą Impossible Whopper zawiera w sobie kotlet wyprodukowany przez firmę Impossible Foods ze składników roślinnych z dodatkiem hemu, jednego ze składników hemoglobiny. Hem dodawany do tego kotleta jest pozyskiwany w całości z roślin.
Test wegeburgera był prowadzony w 59 barach Burger Kinga w Saint Louis w stanie Missouri. Najwyraźniej klientom nowy burger przypadł do gustu, gdyż Burger King, jak informuje CNN Business, planuje wprowadzić Impossible Whoppera do wszystkich swoich barów w USA. Mowa tu o około 7300 lokalach sieci, więc o olbrzymiej skali. Rzecznik prasowy sieci miał powiedzieć, że test „przekroczył oczekiwania”, a sprzedaż Impossible Whoppera uzupełnia sprzedaż tradycyjnego, nie kanibalizując jej.
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
Po tygodniu eskalacji sporu i intensywnych negocjacji Węgry wycofały się z embarga. Dekret wszedł w życie w nied...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas