„Burgerdream": Gdzie robią najlepsze burgery?

Jaki rodzaj mięsa wołowego najlepiej wybrać na burgera? Na podobne pytania w sieci jest tyle różnych odpowiedzi ile blogów kulinarnych.

Publikacja: 23.03.2018 17:00

„Burgerdream": Gdzie robią najlepsze burgery?

Foto: materiały prasowe

Warto więc zaufać tym, którzy na burgerach zjedli... którzy zjedli i przygotowali tysiące burgerów, jak pasjonaci z pierwszego krakowskiego food trucka (knajpy na kółkach) Streat Slow Food. Połączyli oni uliczne żarcie z ideami ruchu slow food – propagującego zdrowe, wartościowe jedzenie oraz uprawę owoców i warzyw na własne potrzeby.

„Burgerdream" to nie tylko książka kucharska. Po świetnych zdjęciach i wartkiej narracji widać, że swoje trzy grosze dorzucili też autorzy bloga „Gotowanie z pasją". Czytelnik dostaje pod nos pełen przekrój tematu: historię hamburgera, burgerowni, nawet sosów, jak chińskiej marynaty do ryb zwanej... ket'siap (bez pomidorów!). I krok po kroku autorzy prowadzą nas do sztuki przyrządzania burgerów. Liczba przepisów robi wrażenie: 71 burgerów, 56 sosów i pikli, 13 rodzajów bułek.

Tylko 99 zł za rok czytania.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Plus Minus
„Przyszłość”: Korporacyjny koniec świata
Plus Minus
„Pilo and the Holobook”: Pokojowa eksploracja kosmosu
Plus Minus
„Dlaczego umieramy”: Spacer po nowoczesnej biologii
Plus Minus
Gość "Plusa Minusa" poleca. Małgorzata Gralińska: Seriali nie oglądam
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Plus Minus
„Tysiąc ciosów”: Tysiąc schematów frajdy
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne