Reklama

Galeria

Publikacja: 29.09.2013 22:00

Galeria

Foto: www.sxc.hu

Czarna fasola

Filiżanka czarnej fasoli zawiera aż 15 gram białka. W przeciwieństwie do równie bogatego w białko czerwonego mięsa, nie zawiera niezdrowych tłuszczów nasyconych. Korzystnie wpływa na proces myślenia. Jej kolejną zaletą jest niski indeks glikemiczny (IG), najmniejszy ze wszystkich strączkowych roślin i wynosi 30. Fasola w jadłospisie Meksyku zajmuje niezwykle ważne miejsce, jest drugim podstawowym produktem zaraz po kukurydzy. Bardzo często używana jako dodatek do gulaszów, chili con carne, sałatek czy zup.

Jagody

Spożywanie świeżych owoców wzmacnia wzrok, poprawia ostrość widzenia, zwłaszcza o zmroku. Brytyjscy lekarze stwierdzili, że jagody zabezpieczają przed pylicą, dlatego zalecają je górnikom, młynarzom i kominiarzom

 

Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama
Kultura
Sztuka 2025: Jak powstają hity?
Kultura
Kultura 2025. Wietrzenie ministerialnych i dyrektorskich gabinetów
Kultura
Liberum veto w KPO: jedni nie mają nic, inni dostali 1,4 mln zł za 7 wniosków
Kultura
Pierwsza artystka z niepełnosprawnością intelektualną z Nagrodą Turnera
Kultura
Karnawał wielokulturowości, który zapoczątkował odwilż w Polsce i na świecie
Materiał Promocyjny
Lojalność, która naprawdę się opłaca. Skorzystaj z Circle K extra
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama