Dwór Sieraków
Szef kuchni Janusz Fic
Janusz Fic to szef z nie lada stażem. Zdobywał umiejętności i doświadczenie w najlepszych krakowskich restauracjach, by w połowie 2013 roku objąć we władanie kuchnię Dworu Sieraków.
Dwór znajduje się w Beskidzie Wyspowym, w pięknej lesistej okolicy. Ma kilkusetletnią historię i jest świeżo odrestaurowany.
Jak na nobliwe miejsce przystało, szef kuchni serwuje gościom starannie przyrządzone dania w nader eleganckiej oprawie. W karcie znajdują się potrawy z pieczołowicie dobranych składników, pochodzących w większości od okolicznych dostawców – wszyscy są wymienieni na pierwszej stronie menu.
Warto tu skosztować ślimaków: przyrządzone na białym winie z dodatkiem rakowego bisque, pomidorów i masła czosnkowego są jędrne i aromatyczne. Nie gorzej wypada aksamitna zupa rakowa, nalewana z wazy na oczach gości. Mocną pozycję w karcie stanowią również dania główne: sznycel cielęcy z ziemniakami z koperkiem i mizerią oraz filet z kaczki z żurawiną.