Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 14.02.2020 13:33 Publikacja: 14.02.2020 12:28
Foto: Bloomberg
W marcu 2018 roku Nestle poinformowało o wprowadzeniu na rynek batoników czekoladowych w których znajduje się mniej cukru, ale nadal są ona tak słodkie jak zwykłe batoniki. Innowacyjne rozwiązanie było możliwe dzięki manipulacji tradycyjnym cukrem.
Nestle zapewnia, że metoda jest „naturalna", a naukowcom udało się zmienić strukturę cukru w ten sposób, że szybciej się on rozpuszcza. To z kolei powoduje, że ludzkie kubki smakowe przekazują większe odczucie słodkiego smaku mimo mniejszej ilości cukru.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualnie Komisja Bezpieczeństwa i Obrony pracuje nad Omnibusem gotowości obronnej. Cel jest jeden: zdecydowanie...
Jak zrobić dużo więcej, więcej nie mając? Projekt wieloletnich ram finansowych na lata 2028–2034 musi uwzględnić...
ORLEN, uwzględniając światowe trendy, stawia na nowoczesne technologie. Podejmuje współpracę ze start-upami, wdr...
W należących do grupy spółek DANONE w Polsce Zakładach Produkcyjnych Nutricia w Opolu uruchomiono pierwszy w kra...
Napędza gospodarkę i coraz częściej nadaje jej kierunek. Wyrósł z roli dostawcy i kształtuje technologiczną tran...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas