Polaków już stać, by nie gotować w domach

Niemal co piąta złotówka wydawana nad Wisłą na usługi gastronomiczne i hotelarskie przypada na katering. Korzystają z niego chętnie nie tylko firmy, ale także klienci indywidualni.

Publikacja: 17.04.2016 21:00

Polaków już stać, by nie gotować w domach

Foto: 123RF

5,2 mld zł sięgnie w tym roku wartość rynku kateringu w Polsce – prognozuje firma badawcza PMR. Będzie o ponad 6 proc. wyższa niż w 2015 roku.

Już niemal co piąta złotówka wydawana przez nas na usługi HoReCa – hotele, restauracje, katering – przypada na posiłki dostarczane pod wskazany adres.

Pozostało 93% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Biznes
Ministerstwo obrony wyda ponad 100 mln euro na modernizację samolotów transportowych
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Biznes
CD Projekt odsłania karty. Wiemy, o czym będzie czwarty „Wiedźmin”
Biznes
Jest porozumienie płacowe w Poczcie Polskiej. Pracownicy dostaną podwyżki
Biznes
Podcast „Twój Biznes”: Rok nowego rządu – sukcesy i porażki w ocenie biznesu
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Biznes
Umowa na polsko-koreańską fabrykę amunicji rakietowej do końca lipca