Reklama
Rozwiń

"Żółty Przewodnik" Gault & Millau: Jesienna rozpusta, czyli spa i dobra kuchnia

Trudno o lepszy sposób na jesienny splin niż połączenie przyjemnego z przyjemniejszym.

Aktualizacja: 17.11.2016 18:45 Publikacja: 17.11.2016 17:30

"Żółty Przewodnik" Gault & Millau: Jesienna rozpusta, czyli spa i dobra kuchnia

Foto: materiały prasowe

Bezkompromisowe zanurzenie się w odmętach kojącego zmysły luksusu. Równoległe rozpieszczanie podniebienia i ciała. A o to najłatwiej w spa ze znakomitą kuchnią.

Mało jest takich połączeń, niemniej te, które niniejszym polecam, nadają słowu „rozpusta" zupełnie nowe znaczenie. Moim najnowszym odkryciem jest miejsce, po którym nie spodziewałam się wiele. Nazwa oczywista, dojazd dzięki lokalizacji nieopodal Autostrady Wolności, bliskość niemieckiej granicy gwarantująca obroty niezależnie od standardu. Wszystko sugeruje, że starać się nie muszą. W jakimże błędzie byłam! Afrodyta Spa uwodzi od pierwszego wejrzenia. Niemała w tym zasługa właściciela i założyciela, niezwykle malowniczej postaci, konesera smaku. Gospodarza, który skrupulatnie, co rano, niezależnie od dnia i pory roku, dogląda swojego skarbu. W wolnych chwilach zaś rusza na łowy w poszukiwaniu najpyszniejszych produktów lokalnych.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Patronat Rzeczpospolitej
Gala 50. Nagrody Oskara Kolberga już 9 lipca w Zamku Królewskim w Warszawie
Kultura
Biblioteka Książąt Czartoryskich w Krakowie przejdzie gruntowne zmiany
Kultura
Pod chmurką i na sali. Co będzie można zobaczyć w wakacje w kinach?
Kultura
Wystawa finalistów Young Design 2025 już otwarta