Reklama

Małe browary szturmują półkę bezalkoholową

Pierwszy browar bezalkoholowy ruszył w Warszawie, w ślad za modą na piwo bez alkoholu, której już nikt nie powstrzyma.

Publikacja: 01.06.2020 21:00

Małe browary szturmują półkę bezalkoholową

Foto: Adobe Stock

Moda na napoje wyskokowe bez alkoholu zmienia stopniowo polski rynek. Zaczęła się od piwa, a już promieniuje na półki z winem czy wódką. Piwa bez procentów stały się już oddzielną kategorią zajmującą 4,7 proc. rynku piwa.

Czytaj także: Małe browary ratują się lukami w prawie

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Współzałożyciel kultowej marki lodów Ben & Jerry’s odchodzi. Powodem konflikt o Strefę Gazy
Przemysł spożywczy
Niemcy chcą walczyć z plagą otyłości. Co może pomóc?
Przemysł spożywczy
Podział Kraft Heinz. Buffett rozczarowany
Przemysł spożywczy
Szalony wzrost cen kawy potrwa nawet dwa lata
Przemysł spożywczy
Prezes Nestlé zwolniony przez romans z pracownicą. Koncern pogrąża się w kryzysie
Reklama
Reklama