Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Szwajcarski koncern spożywczy Nestle poinformował, że jego czekolada będzie zawierała niemal o połowę mniej cukru.

Aktualizacja: 01.12.2016 15:49 Publikacja: 01.12.2016 15:45

Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Foto: 123rf.com

ula

Nestle udało się opracować metodę obniżenia zawartości cukru w czekoladzie o 40 proc., jednocześnie nie zmieniając walorów smakowych czekolady – poinformowała spółka.

Koncern jest w trakcie zdobywania patentu na swoje odkrycie, które zamierza wykorzystać w  swoich produktach od 2018 roku. Nestle zapewnia, że metoda jest „naturalna”.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne