W (bio)różnorodności siła

5 czerwca to Światowy Dzień Środowiska. W tym roku motywem przewodnim jest ochrona różnorodności biologicznej. I temu poświęcona jest kampania #DlaPlanety „Ratujmy naturę. Ratujmy siebie", której patronuje „Rzeczpospolita".

Aktualizacja: 05.06.2020 10:07 Publikacja: 04.06.2020 20:30

Uczestnicy debaty wskazywali na konieczność konkretnych działań na rzecz środowiska, bo same słowa o

Uczestnicy debaty wskazywali na konieczność konkretnych działań na rzecz środowiska, bo same słowa o tym padają od kilkudziesięciu lat

Foto: materiały prasowe

Akcja „Rzeczpospolitej" we współpracy z UNEP/GRID Warszawa

Utrata różnorodności biologicznej w skali globalnej i konsekwencje dla dobrostanu człowieka, wyzwania związane z ochroną unikalnych wartości przyrodniczych, a także rola odpowiedzialnego biznesu w stymulowaniu zarządzania środowiskiem – o tym m.in rozmawiali eksperci podczas debaty „Bogactwo natury – konieczność, a nie luksus", zorganizowanej przez „Rzeczpospolitą" wraz z Centrum UNEP/GRID-Warszawa.

Pozostało 96% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Wydarzenia Gospodarcze
Zarządzanie różnorodnością – DEI jako wyzwanie i klucz do sukcesu nowoczesnych organizacji
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Wydarzenia Gospodarcze
Czy polska prezydencja w Unii Europejskiej to czas na rozpoczęcie debaty o kosztach zrównoważonej transformacji? Dyskusja w świetle raportu Mario Draghi’ego.
Wydarzenia Gospodarcze
Bezpieczeństwo lekowe - filar gwarantujący stabilność europejskiej gospodarki
Wydarzenia Gospodarcze
CSRD, CSDDD, Atestacja. Na jakim etapie jesteśmy?
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Wydarzenia Gospodarcze
Transformacja biznesu w całym łańcuchu wartości – dobre praktyki