Aktualizacja: 21.05.2019 16:54 Publikacja: 21.05.2019 14:37
Jamie Oliver
Foto: Wikipedia, fot. Karl Gabor
Jamie Oliver, kucharz-celebryta znany z promowania ekologicznej żywności i zdrowego jedzenia, ma duże problemy. Jego sieć restauracji Italian jest na krawędzi załamania, nie wytrzymuje konkurencji na rynku. 23 restauracje pod tym szyldem i lokale Fifteen i Barbecoa będą teraz zarządzane przez firmę KPMG, która ma ratować przedsięwzięcia Olivera.
- Jestem bardzo zasmucony sytuacją i chciałbym podziękować wszystkim pracownikom i dostawcom, którzy od ponad dziesięciu lat wkładali w ten biznes swoje serca. Doceniam, jak trudne to jest dla wszystkich – stwierdził cytowany przez „The Guardian” Jamie Oliver.
Brazylia walczy z cłami, które narzucił Donald Trump. Złożyła właśnie skargę w WTO, a ogromne ilości kawy przeki...
Niemcy piją mniej piwa. Sprzedaż spadła do najniższego poziomu od ponad trzech dekad. Niemieckie browary widzą j...
TikTok wypromował zapomniany i ignorowany produkt spożywczy – twaróg. Przez lata był on pomijany, relegowany do...
Najbardziej rozpoznawalna marka napoju gazowanego na świecie opublikowała bardzo dobre wyniki za drugi kwartał....
Do języka potocznego przeszło nieco romantyczne powiedzenie o tym, by może jednak rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady.
Branża mięsa zmaga się z wieloma wyzwaniami: od kłopotów z popytem, poprzez epidemię po wzrost kosztów produkcji...
Kiedyś dotacje, teraz raczej kredyty na preferencyjnych warunkach. Podejście Brukseli do finansowania rozwoju przedsiębiorstw z branży rolno-spożywczej ewoluuje, ale niezmienne jest to, że wciąż firmy mogą liczyć na wsparcie. Co więcej, już nie tylko ze środków unijnych, ale także krajowych.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas