Reklama

Restauracje zmieniają nasz rynek żywności

Stołowanie się poza domem będzie miało pozytywny wpływ na wzrost konsumpcji. Na popularności mogą zyskiwać tradycyjne specjały.

Publikacja: 19.11.2015 20:00

Od lewej Karol Okrasa, Konrad Maj, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska, Dariusz Winek

Od lewej Karol Okrasa, Konrad Maj, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska, Dariusz Winek

Foto: materiały prasowe

– Sektor rolno-spożywczy zmienia się bardzo dynamicznie – powiedział w czwartek podczas 10. Agrokonferencji Tomasz Bogus, prezes Banku BGŻ BNP Paribas. – W ciągu ostatnich dziesięciu lat jego produkcja rosła średnio 6 proc. rocznie.

Tylko w 2014 roku produkcja globalna przemysłu spożywczego wyniosła 212,9 mld zł wobec 204,7 mld zł rok wcześniej – wynika z szacunków GUS.

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama