Reklama
Rozwiń
Reklama

Miary w kuchni

Publikacja: 01.03.2010 20:43

Miary w kuchni

Foto: rp.pl

[srodtytul]Jednostki i orientacyjne wartości:[/srodtytul]

[ol]1 dag = 10 g[/ol]

[ol]szklanka = 250 ml[/ol]

[ol]łyżka stołowa = 15 ml[/ol]

[ol]łyżeczka = 5 ml[/ol][/ol]

Reklama
Reklama

[srodtytul]Produkty najczęściej używane w kuchni:[/srodtytul]

[ol]1 szklanka mąki = 150 g[/ol]

[ol]1 szklanka cukru = 220 g[/ol]

[ol]1 szklanka mleka = 1/4 l[/ol]

[ol]1 łyżka oleju = 14 g[/ol]

[ol]1 łyżka śmietany = 15 g[/ol]

Reklama
Reklama

[ol]1 łyżeczka soli = 6 g[/ol]

[ol]1 łyżeczka proszku do pieczenia = 5 g[/ol]

[ol]1 łyżka mąki = 16 g[/ol]

[ol]1 łyżka bułki tartej = 9 g[/ol]

Kultura
Nagroda Turnera dla artystki w spektrum autyzmu. Dzięki Nnenie pęknie szklany sufit?
Kultura
Waldemar Dąbrowski znowu na czele Opery, tym razem w Szczecinie
Kultura
Sztuka 2025: Jak powstają hity?
Kultura
Kultura 2025. Wietrzenie ministerialnych i dyrektorskich gabinetów
Kultura
Liberum veto w KPO: jedni nie mają nic, inni dostali 1,4 mln zł za 7 wniosków
Materiał Promocyjny
W kierunku zrównoważonej przyszłości – konkretne działania
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama