Reklama

Maison de La Villette

Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni

Aktualizacja: 21.01.2016 20:26 Publikacja: 21.01.2016 17:01

Maison de La Villette

Foto: Rzeczpospolita

André Simon, francuski smakosz, pisarz i znawca win, powiedział: „Wino sprawia, że każdy posiłek staje się wyjątkowy, każdy stół bardziej elegancki, każdy dzień jeszcze doskonalszy". Zgadzam się z tym absolutnie, uważam, że kieliszek odpowiedniego trunku stawia przy stole kropkę nad i. Ale – tak jak w życiu – zasada overdressed raczej się nie sprawdza. Wino wypijane na co dzień do tych wszystkich przepysznych, ale prostych dań tradycyjnej kuchni, którymi obecnie tak zachwycają się przewodniki turystyczne, raczej nie gościło w wielkich chateaux.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
1 procent od smartfona dla twórców, wykonawców i producentów
Patronat Rzeczpospolitej
„Biały Kruk” – trwa nabór do konkursu dla dziennikarzy mediów lokalnych
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Patronat Rzeczpospolitej
Trwa nabór do konkursu Dobry Wzór 2025
Kultura
Żywioły Billa Violi na niezwykłej wystawie w Toruniu
Materiał Promocyjny
Nie tylko okna. VELUX Polska inwestuje w ludzi, wspólnotę i przyszłość
Reklama
Reklama