Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 16.06.2016 18:38 Publikacja: 16.06.2016 18:38
Culinary Connection to pokazy filmów, dyskusje i degustacje
Foto: nowe horyzonty
Filmy i programy kulinarne zalewają telewizję. W natłoku rozrywki, edukacji i instruktażu coraz częściej zdarzają się filmy pełnometrażowe. Ambicją topowych szefów kuchni z całego świata jest stworzenie własnej produkcji. Niektórzy, jak Rene Redzepi czy Andoni Aduriz, są w tej dziedzinie niespotykanie płodni. I choć nie są to hollywoodzkie superprodukcje, bywają nie tylko ciekawe, ale i świetnie nakręcone.
Wraz z latem zbliża się czas festiwali, również tych filmowych. To idealne okazje, żeby obejrzeć filmy, które na regularny srebrny ekran nie mają szans trafić. Poza istniejącym od lat Food Film Festem oraz słynnym i wspaniałym Transatlantykiem z uwypuklonym wątkiem kina kulinarnego w tym roku pojawił się Culinary Connection. „Żółty Przewodnik" Gault & Millau partneruje im wszystkim.
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas