Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 07.07.2016 21:37 Publikacja: 07.07.2016 17:55
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni
Foto: materiały prasowe
Okazałe zarówno w smaku oraz całej swojej osobowości, jak i w image'u, który ze sobą niosą. Bo jeśli wielka, radosna okazja, to tylko musujący najdelikatniejszymi bąbelkami szampan. Elegancki lunch z plateau de fruits de mer domaga się krystalicznej rześkości Chablis, a galowa, wystawna kolacja woła o nobliwą czerwień w kieliszku.
Co jednak zrobić, gdy mamy ochotę na coś prostego, ale niebanalnego? Moim patentem, który zawsze się sprawdza podczas podróży, jest podpatrywanie, co piją mieszkańcy danego miejsca. Pozwala to wyjść poza domowe przyzwyczajenia i odkryć trunki, na które w innych okolicznościach być może nie zwrócilibyśmy uwagi. Tak właśnie było z silvanerem.
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas