Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 30.12.2016 19:24 Publikacja: 30.12.2016 11:08
Foto: Muga
Przewodnik urósł wraz z naszymi szefami kuchni, a nasi szefowie urośli z przewodnikiem. Od 250 restauracji opisywanych w pierwszej edycji do aż 460 w najświeższym wydaniu.
Wiele się przez ten czas zmieniło i na kulinarnej mapie, i na stawianych przed nami talerzach. Stolica wiedzie prym w pokazywaniu i testowaniu nowości, jednak Poznań, Trójmiasto czy Wrocław depczą jej po piętach. Fine dining traci rozpęd i gubi sztywną formę na rzecz brawurowych wcieleń kuchni autorskiej. Najmłodsze z nich, warszawskie Bez Gwiazdek i Plato czy krakowski Karakter, zbierają zasłużone owacje.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Zdobywczynią Złotego Medalu w konkursie głównym została Polka Natalia Bugaj. W Akademii Sztuk Pięknych i w wielu...
Odpowiedzialny biznes przechodzi kolejną ewolucję związaną z nowymi wymaganiami regulacyjnymi. Tym razem celem jest strategiczna transformacja pozwalająca na skuteczną ochronę środowiska i praw człowieka. Jak odpowiedzieć na te wyzwania?
6 sierpnia na PGE Narodowym wystąpi Kendrick Lamar i SZA, zaś 10 sierpnia – 50 Cent. Zaś 15 sierpnia - Post Malo...
9 lipca 2025 roku o godz. 12.00 na Zamku Królewskim w Warszawie odbędzie się uroczysta gala 50. Nagrody im. Oska...
W jednej z najstarszych bibliotek rodowych, obecnie oddziale Muzeum Narodowego w Krakowie, rozpoczął się remont....
Przeglądy filmów, transmisje spektakli teatralnych i operowych, pokazy plenerowe – na wakacje stołeczne kina prz...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas