Jak rozwiązać ten problem? Stołówka pracownicza, bufet, kantyna? A może zupełnie coś innego? Podlaska spółka Ideal Group wprowadziła na rynek koncept, który niewątpliwie jest rewolucją zbiorowego żywienia. To jedyne tego typu rozwiązanie dostępne nie tylko w kraju. Podobnego nie ma nigdzie na świecie! Dzięki Ideal Bistro w ciągu zaledwie dziesięciu minut można smacznie nakarmić aż… 1000 osób.
- To zintegrowane rozwiązanie, które podnosi standardy pracy w miejscach zatrudnienia i rozwiązuje problem dystrybucji gotowych dań, przekąsek i napojów. Nasz absolutnie autorski projekt umożliwia pracownikom zaplanowanie posiłków nawet z tygodniowym wyprzedzeniem i jest gwarancją tego, że otrzymają je o ściśle określonym czasie– mówi Andrzej Nartowicz, prezes Ideal Group.
Koncepcja Ideal Bistro łączy w sobie trzy elementy. Pierwszy to specjalny automat (tzw. foodomat), który wydaje pracownikowi zamówiony wcześniej posiłek. Drugim ogniwem tego innowacyjnego rozwiązania jest systemem płatności bezgotówkowych pay2vend i identyfikacja pracownika przez urządzenie, a trzecim wybrani dostawcy. Mogą to być restauracje czy firmy cateringowe.
Sercem technologii jest platforma internetowa, po zalogowaniu się do której pracownik może zaplanować posiłki na kolejne dni. Za niedługi czas zarządzanie daniami odbywać się będzie poprzez aplikację mobilną.