Kulinarne wyzwanie z królewską rybą w roli głównej!

Najlepsi kucharze z całego kraju już po raz czwarty wezmą udział w mistrzostwach Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Swoje umiejętności zaprezentują w sobotę, 10 marca w Hotelu Atut****, przygotowując potrawy z dumą regionu – jesiotrem w roli głównej. Wydarzenie, które odbędzie się w ramach Weekendu Kulinarnego, otrzymało nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.

Publikacja: 26.02.2018 07:49

Kulinarne wyzwanie z królewską rybą w roli głównej!

Kulinarne zmagania będzie oceniać jury z uznanymi szefami kuchni, Jerzym Pasikowskim i Adamem Dmyterko na czele. Gościem specjalnym oraz przewodniczącą jury VIP została natomiast Ewa Wachowicz. Gospodarzem i współorganizatorem mistrzostw, jak co roku jest czterogwiazdkowy Hotel Atut usytuowany w miejscowości Licheń Stary nad Jeziorem Licheńskim. Region słynie z hodowli jesiotra oraz wysokogatunkowego kawioru, który jest dystrybuowany do renomowanych restauracji na całym świecie. To także specjał hotelowej restauracji Yesiotr. 

Pozostało jeszcze 88% artykułu

Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Kultura
„Rytuał”, czyli tajemnica Karkonoszy. Rozmowa z Wojciechem Chmielarzem
Materiał Promocyjny
Mieszkania na wynajem. Inwestowanie w nieruchomości dla wytrawnych
Kultura
Meksyk, śmierć i literatura. Rozmowa z Tomaszem Pindlem
Kultura
Dzień Dziecka w Muzeum Gazowni Warszawskiej
Kultura
Kultura designu w dobie kryzysu klimatycznego
Kultura
Noc Muzeów 2025. W Krakowie już w piątek, w innych miastach tradycyjnie w sobotę