Noworoczne przepowiednie

Nowy rok skłania do podsumowań i postanowień, pobudza także do przepowiadania przyszłości. Trudno się oprzeć ciekawości sprawdzenia, co w modzie – także tej kulinarnej – będzie królować w nadchodzącym sezonie.

Publikacja: 07.01.2016 17:26

Noworoczne przepowiednie

Nowy rok skłania do podsumowań i postanowień, pobudza także do przepowiadania przyszłości. Trudno się oprzeć ciekawości sprawdzenia, co w modzie – także tej kulinarnej – będzie królować w nadchodzącym sezonie. Z rozmaitych przekazów możemy wyczytać, co należy jeść w Nowym Jorku, a co w Londynie, aby nie zostać uznanym za nieokrzesanego plebejusza. A co w Warszawie?

Superfoods nadal walczy. Już wiecie, co to chia czy komosa ryżowa? Znakomicie, ale teraz, żeby nie wypaść z obiegu, należy kupować nasiona, o których jeszcze nie słyszeliście. Jakie? Pytajcie! O tym, że jesteście blisko celu, zapewni was pełen wyższości uśmiech sprzedawcy. Umiecie przygotować jarmuż tak, aby dał się przeżuć? To dobrze, choć teraz do łask wraca staromodna brukselka pod ramię z kalafiorem. Dla pełni fasonu i smaku trzeba tylko zadbać o ich dobre pochodzenie.

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Kultura
Łazienki Królewskie w Warszawie: długa majówka
Kultura
Perły architektury przejdą modernizację
Kultura
Afera STOART: czy Ministerstwo Kultury zablokowało skierowanie sprawy do CBA?
Kultura
Cannes 2025. W izraelskim bombardowaniu zginęła bohaterka filmu o Gazie
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Kultura
„Drogi do Jerozolimy”. Wystawa w Muzeum Narodowym w Warszawie
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne