Reklama

Noworoczne przepowiednie

Nowy rok skłania do podsumowań i postanowień, pobudza także do przepowiadania przyszłości. Trudno się oprzeć ciekawości sprawdzenia, co w modzie – także tej kulinarnej – będzie królować w nadchodzącym sezonie.

Publikacja: 07.01.2016 17:26

Noworoczne przepowiednie

Nowy rok skłania do podsumowań i postanowień, pobudza także do przepowiadania przyszłości. Trudno się oprzeć ciekawości sprawdzenia, co w modzie – także tej kulinarnej – będzie królować w nadchodzącym sezonie. Z rozmaitych przekazów możemy wyczytać, co należy jeść w Nowym Jorku, a co w Londynie, aby nie zostać uznanym za nieokrzesanego plebejusza. A co w Warszawie?

Superfoods nadal walczy. Już wiecie, co to chia czy komosa ryżowa? Znakomicie, ale teraz, żeby nie wypaść z obiegu, należy kupować nasiona, o których jeszcze nie słyszeliście. Jakie? Pytajcie! O tym, że jesteście blisko celu, zapewni was pełen wyższości uśmiech sprzedawcy. Umiecie przygotować jarmuż tak, aby dał się przeżuć? To dobrze, choć teraz do łask wraca staromodna brukselka pod ramię z kalafiorem. Dla pełni fasonu i smaku trzeba tylko zadbać o ich dobre pochodzenie.

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Patronat Rzeczpospolitej
Trwa nabór do konkursu Dobry Wzór 2025
Kultura
Żywioły Billa Violi na niezwykłej wystawie w Toruniu
Kultura
Po publikacji „Rzeczpospolitej” znalazły się pieniądze na wydanie listów Chopina
Kultura
Artyści w misji kosmicznej śladem Sławosza Uznańskiego-Wiśniewskiego
Materiał Promocyjny
Nie tylko okna. VELUX Polska inwestuje w ludzi, wspólnotę i przyszłość
Reklama
Reklama