Dziesięć trendów kulinarnych na nowy rok

Oto dziesięć najgorętszych trendów kulinarnych na najbliższe miesiące.

Aktualizacja: 23.12.2016 13:28 Publikacja: 22.12.2016 17:45

Dziesięć trendów kulinarnych na nowy rok

Foto: Shutterstock

- Świat w 2017 roku odkryje zupy, to one będą rządzić naszym codziennym menu. To ucieszy zapewne Grzegorza Łapanowskiego, szefa Food Lab Studio. „Interesują mnie makrotrendy, czyli zmiany w dłuższym czasie. To, co obserwuję od pewnego czasu, to powrót do korzeni, lokalności i sezonowości. Ten trend ma się mocno. Zupy są czymś bardzo polskim. Dostrzegli to producenci gotowych posiłków, którzy oferują coraz lepsze i bez sztucznych dodatków zupy z warzyw, szczególnie tych korzennych" - mówi.

Pozostało 84% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Kultura
Laury dla laureatek Nobla
Kultura
Nie żyje Stanisław Tym, świat bez niego będzie smutniejszy
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Żegnają Stanisława Tyma. "Najlepszy prezes naszego klubu"