Szwajcarska firma stworzyła rubinową czekoladę

Barry Callebaut, producent czekolady ze Szwajcarii ogłosił, że stworzył czwarty rodzaj czekolady - po mlecznej, czarnej i białej - pisze "The Independent".

Publikacja: 06.09.2017 15:42

Szwajcarska firma stworzyła rubinową czekoladę

Foto: 123RF

Barry Callebaut informuje, że nową czekoladę stworzono na bazie ziaren rubinowego kakaowca. Nowy produkt ma charakteryzować się soczystym, owocowym, delikatnym smakiem.

Nowy rodzaj czekolady nazwano "Ruby" ("Rubin"), ze względu na jej charakterystyczny, czerwony odcień.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Muzeum otwarte - muzeum zamknięte, czyli trudne życie MSN
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Program kulturalny polskiej prezydencji w Radzie UE 2025
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Laury dla laureatek Nobla