Nowy biznes Magdy Gessler

Znana restauratorka, która także prowadzi m.in. w TVN program „Kuchenne rewolucje”, zaczęła firmować swoim nazwiskiem produkty spożywcze. Na pierwszy ogień idą parówki, serdelki, biała kiełbasa.

Publikacja: 23.01.2016 15:21

Foto: materiały prasowe

- Wszystko zaczęło się od kuchni moich dziadków w Komorowie. Jedzenie było ważne w ich domu. A moim ulubionym daniem były parówki i serdelki. I biała kiełbasa, która była czymś niesamowitym, taka robiona przeze mnie i mamę. Potem sama w Hiszpanii robiłam takie wędliny, bo nie było takich, jak w Polsce - wspomina w rozmowie z „Rzeczpospolitą" Magda Gessler.

I dodaje: - Mam nieprawdopodobną pamięć smakową i potrafię rozwiązać zadanie chemiczne „Co jest w tej kiełbasie" jeśli chodzi o przyprawy - nie o chemię - że ona smakuje właśnie tak, a nie inaczej. I moja szynkowa jest taka jak przed wojną - podkreśla.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Kraj
Były dyrektor Muzeum Historii Polski nagrodzony
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kraj
Podcast Pałac Prezydencki: "Prezydenta wybierze internet". Rozmowa z szefem sztabu Mentzena
Kraj
Gala Nagrody „Rzeczpospolitej” im. J. Giedroycia w Pałacu Rzeczpospolitej
Kraj
Strategie ochrony rynku w obliczu globalnych wydarzeń – zapraszamy na webinar!
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kraj
Podcast „Pałac Prezydencki”: Co zdefiniuje kampanię prezydencką? Nie tylko bezpieczeństwo