Aktualizacja: 23.01.2016 15:21 Publikacja: 23.01.2016 15:21
13 zdjęć
ZobaczFoto: materiały prasowe
- Wszystko zaczęło się od kuchni moich dziadków w Komorowie. Jedzenie było ważne w ich domu. A moim ulubionym daniem były parówki i serdelki. I biała kiełbasa, która była czymś niesamowitym, taka robiona przeze mnie i mamę. Potem sama w Hiszpanii robiłam takie wędliny, bo nie było takich, jak w Polsce - wspomina w rozmowie z „Rzeczpospolitą" Magda Gessler.
I dodaje: - Mam nieprawdopodobną pamięć smakową i potrafię rozwiązać zadanie chemiczne „Co jest w tej kiełbasie" jeśli chodzi o przyprawy - nie o chemię - że ona smakuje właśnie tak, a nie inaczej. I moja szynkowa jest taka jak przed wojną - podkreśla.
Prokuratura we Wrocławiu wszczęła śledztwo dotyczące nieprawidłowości finansowych w Centrum im. Willy’ego Brandt...
W narracji rosyjskiej zmienił się język opisu zwycięstwa w II wojnie światowej: z oddania hołdu poległym i uczcz...
Kilkadziesiąt najważniejszych europejskich think tanków spotka się w Warszawie i Toruniu, aby rozmawiać o przysz...
W trakcie ekshumacji prowadzonej w Puźnikach w Ukrainie naukowcy wydobyli szczątki co najmniej 42 osób – podało...
Tymczasowy pomnik polskich ofiar nie zostanie odsłonięty w 80. rocznicę zakończenia II wojny światowej. „Rzeczpo...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas