Nowy biznes Magdy Gessler

Znana restauratorka, która także prowadzi m.in. w TVN program „Kuchenne rewolucje”, zaczęła firmować swoim nazwiskiem produkty spożywcze. Na pierwszy ogień idą parówki, serdelki, biała kiełbasa.

Publikacja: 23.01.2016 15:21

Foto: materiały prasowe

- Wszystko zaczęło się od kuchni moich dziadków w Komorowie. Jedzenie było ważne w ich domu. A moim ulubionym daniem były parówki i serdelki. I biała kiełbasa, która była czymś niesamowitym, taka robiona przeze mnie i mamę. Potem sama w Hiszpanii robiłam takie wędliny, bo nie było takich, jak w Polsce - wspomina w rozmowie z „Rzeczpospolitą" Magda Gessler.

I dodaje: - Mam nieprawdopodobną pamięć smakową i potrafię rozwiązać zadanie chemiczne „Co jest w tej kiełbasie" jeśli chodzi o przyprawy - nie o chemię - że ona smakuje właśnie tak, a nie inaczej. I moja szynkowa jest taka jak przed wojną - podkreśla.

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Kraj
Ruszyło śledztwo w sprawie Centrum Niemieckiego
Materiał Partnera
Dzień Zwycięstwa według Rosji
Kraj
Najważniejsze europejskie think tanki przyjadą do Polski
Kraj
W ukraińskich Puźnikach odnaleziono szczątki polskich ofiar UPA
Kraj
80. rocznica zakończenia II wojny światowej. Trump ustanawia nowe święto. Dlaczego Polacy nie lubią tego dnia?
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem