Reklama

Groźne bakterie w serze Gouda i Rycki Edam - Inspekcja Sanitarna ostrzega

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne w związku z wycofaniem z obrotu partii sera żółtego Gouda i sera żółtego Rycki Edam wyprodukowanych przez przez Spółdzielnię Mleczarską RYKI. W serach wykryto bakterie powodujące listeriozę.

Aktualizacja: 14.09.2019 13:16 Publikacja: 14.09.2019 12:22

Groźne bakterie w serze Gouda i Rycki Edam - Inspekcja Sanitarna ostrzega

Foto: GIS

Chodzi o partię nr 180359 sera żółtego Gouda marki Ryki w plastrach w opakowaniach 135 g z datą minimalnej trwałości: 18.10.2019 oraz o partię nr 060658 sera żółtego Rycki Edam marki Ryki w plastrach w opakowaniach 135 g z datą minimalnej trwałości 23.10.2019. Producentem sera jest Spółdzielnia Mleczarska Ryki, ul. Żytnia 3, 08-500 Ryki (weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06161601 WE).

Czytaj także: Inspekcja Sanitarna ostrzega: groźne bakterie w serze Gouda

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Prawo w Polsce
Koniec abonamentu RTV. Są założenia nowej ustawy medialnej
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Prawo karne
„Wielki Bu” chce azylu w Niemczech. Jego adwokat mówi o rozgrywkach politycznych
Dane osobowe
Chciał usunięcia danych z policyjnego rejestru, by dostać pracę. Wyrok NSA
Sądy i trybunały
Plan Waldemara Żurka. Czy do Krajowej Rady Sądownictwa trafią tzw. neosędziowie
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Nieruchomości
Kiedy można domagać się drogi koniecznej? Ważny wyrok Sądu Najwyższego
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama