Reklama

5. edycja festiwalu „Czas dobrego sera"

Blisko 350 rodzajów sera z kraju i zagranicy będzie można spróbować podczas Piątego festiwalu „Czas dobrego sera" w Sandomierzu. Motywem przewodnim tegorocznej edycji będą produkty mleczarskie z Włoch.

Publikacja: 05.06.2015 15:59

„Pomysł wynika z tego, że w Polsce mamy świetne mleko, ale wciąż słaby urodzaj serów. Wciąż kanon białe i żółte obowiązuje, twaróg jest wyśmienity, ale jeśli chodzi o sery długodojrzewające, sery żółte, to tutaj pominąwszy kilka wyjątków, wciąż jest ogromna pustka" – powiedział PAP pomysłodawca wydarzenia Jacek Szklarek.

Dodał, że w podtytule festiwalu organizatorzy zamieścili hasło „festiwal nieskończonych from mleka". „Faktycznie, gdy chodzi o to, co można z mleka otrzymać, począwszy od właśnie samego mleka, poprzez ser, kefiry, jogurty, na lodach i różnego rodzaju słodyczach i deserach, mamy ogromne pole możliwości" – powiedział.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Biznes
SoftBank sprzedaje akcje Nvidii. Zainwestuje miliardy w sztuczną inteligencję
Biznes
Warren Buffett przekazuje miliardy i stanowisko CEO. Nadchodzi nowa era Berkshire
Biznes
Rodzina Trumpów miała finansowo udany rok
Biznes
Biznes potrzebuje imigrantów, Shein pod ostrzałem Francji, Trump pomnaża majątek
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Biznes
Zachodnie koncerny znów rejestrują swoje marki w Rosji. Dlaczego to robią?
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama