Reklama
Rozwiń
Reklama

5. edycja festiwalu „Czas dobrego sera"

Blisko 350 rodzajów sera z kraju i zagranicy będzie można spróbować podczas Piątego festiwalu „Czas dobrego sera" w Sandomierzu. Motywem przewodnim tegorocznej edycji będą produkty mleczarskie z Włoch.

Publikacja: 05.06.2015 15:59

„Pomysł wynika z tego, że w Polsce mamy świetne mleko, ale wciąż słaby urodzaj serów. Wciąż kanon białe i żółte obowiązuje, twaróg jest wyśmienity, ale jeśli chodzi o sery długodojrzewające, sery żółte, to tutaj pominąwszy kilka wyjątków, wciąż jest ogromna pustka" – powiedział PAP pomysłodawca wydarzenia Jacek Szklarek.

Dodał, że w podtytule festiwalu organizatorzy zamieścili hasło „festiwal nieskończonych from mleka". „Faktycznie, gdy chodzi o to, co można z mleka otrzymać, począwszy od właśnie samego mleka, poprzez ser, kefiry, jogurty, na lodach i różnego rodzaju słodyczach i deserach, mamy ogromne pole możliwości" – powiedział.

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Biznes
Norweski fundusz kontra Elon Musk. Czy miliarder dostanie 1 bln dolarów?
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Biznes
Chińskie auta szturmują Polskę, mniej rosyjskiej ropy i tańszy prąd w Niemczech
Biznes
Niemcy chcą embarga na stal z Rosji. To cios w koncerny oligarchów Kremla
Biznes
Awaria sieci Play. Klienci nie mogą wykonywać połączeń
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Biznes
Koniec turystycznego biznesu z Rosją. Republiki bałtyckie zamykają granice
Reklama
Reklama