Reklama
Rozwiń
Reklama

5. edycja festiwalu „Czas dobrego sera"

Blisko 350 rodzajów sera z kraju i zagranicy będzie można spróbować podczas Piątego festiwalu „Czas dobrego sera" w Sandomierzu. Motywem przewodnim tegorocznej edycji będą produkty mleczarskie z Włoch.

Publikacja: 05.06.2015 15:59

„Pomysł wynika z tego, że w Polsce mamy świetne mleko, ale wciąż słaby urodzaj serów. Wciąż kanon białe i żółte obowiązuje, twaróg jest wyśmienity, ale jeśli chodzi o sery długodojrzewające, sery żółte, to tutaj pominąwszy kilka wyjątków, wciąż jest ogromna pustka" – powiedział PAP pomysłodawca wydarzenia Jacek Szklarek.

Dodał, że w podtytule festiwalu organizatorzy zamieścili hasło „festiwal nieskończonych from mleka". „Faktycznie, gdy chodzi o to, co można z mleka otrzymać, począwszy od właśnie samego mleka, poprzez ser, kefiry, jogurty, na lodach i różnego rodzaju słodyczach i deserach, mamy ogromne pole możliwości" – powiedział.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Biznes
Wojna Putina zatapia stocznie Rosji. Nie płacą i zwalniają
Materiał Promocyjny
Polska „tygrysem wzrostu”, ale potrzebuje kapitału i innowacji
Biznes
Nvidia zaskakuje Wall Street – akcje rosły po publikacji raportu
Biznes
Dopłaty do elektryków na wyczerpaniu, spór o Nexperię, uproszczenia przepisów AI
Biznes
Co myślimy o systemie kaucyjnym? Nowe badanie
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Biznes
Kreml ma nowego terrorystę. Były szef Jukosu na czarnej liście
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama