Reklama
Rozwiń
Reklama

5. edycja festiwalu „Czas dobrego sera"

Blisko 350 rodzajów sera z kraju i zagranicy będzie można spróbować podczas Piątego festiwalu „Czas dobrego sera" w Sandomierzu. Motywem przewodnim tegorocznej edycji będą produkty mleczarskie z Włoch.

Publikacja: 05.06.2015 15:59

„Pomysł wynika z tego, że w Polsce mamy świetne mleko, ale wciąż słaby urodzaj serów. Wciąż kanon białe i żółte obowiązuje, twaróg jest wyśmienity, ale jeśli chodzi o sery długodojrzewające, sery żółte, to tutaj pominąwszy kilka wyjątków, wciąż jest ogromna pustka" – powiedział PAP pomysłodawca wydarzenia Jacek Szklarek.

Dodał, że w podtytule festiwalu organizatorzy zamieścili hasło „festiwal nieskończonych from mleka". „Faktycznie, gdy chodzi o to, co można z mleka otrzymać, począwszy od właśnie samego mleka, poprzez ser, kefiry, jogurty, na lodach i różnego rodzaju słodyczach i deserach, mamy ogromne pole możliwości" – powiedział.

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Biznes
Startupy poszukiwane — dołącz do Platform startowych w Polsce Wschodniej i zyskaj nowe możliwości!
Materiał Promocyjny
Kiedy obawy rosną, liczy się realne wsparcie
Biznes
Najlepsi z najlepszych. Poznaliśmy laureatów pierwszej edycji e-Board of Directors
Biznes
Wiadomość dla Donalda Trumpa: produkcja zbrojeniowa Rosji gwałtownie rośnie
Biznes
Bielik zyskuje potężnych sponsorów. Polska AI idzie za granicę
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Biznes
InPost został mecenasem polskiej sztucznej inteligencji Bielik.ai
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama