Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 14.11.2014 04:45 Publikacja: 14.11.2014 04:45
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk
Foto: archiwum prywatne
Rz: Polacy znowu chętniej sięgają po mięso. Według Instytutu Ekonomiki Rolnictwa w tym roku jego spożycie wzrośnie pierwszy raz od 2008 roku i dalej będzie rosnąć. Czy mięso jest nam niezbędne w codziennej diecie?
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Każde chude mięso będzie w diecie wskazane. Oczywiście mięso czerwone będzie bardziej wskazane niż białe ze względu na większy udział żelaza, czyli tego, czego nam bardzo często brakuje. Wieprzowina, wołowina jest wskazana, ale chuda.
Umowę kredytową na 3,7 mld zł podpisał z konsorcjum banków Światłowód Inwestycje, joint venture Orange Polska i...
Szczyt Unii Europejskiej kończy się bez porozumienia w sprawie nowych sankcji na Rosję. Biznes coraz mocniej dom...
Przy okazji szczytu NATO w Hadze oficjalnie potwierdzono, że wojska sojusznicze wzmocnią wschodnią flankę na pół...
Warszawa odnotowała rekordową liczbę odwiedzających. W ubiegłym roku stolicę Polski gościło niemal 21 milionów o...
Kurs akcji koncernu Nvidia przebił poziom ze styczniowego szczytu. Papiery tej spółki stały się rekordowo drogie...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas