Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 14.11.2014 04:45 Publikacja: 14.11.2014 04:45
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk
Foto: archiwum prywatne
Rz: Polacy znowu chętniej sięgają po mięso. Według Instytutu Ekonomiki Rolnictwa w tym roku jego spożycie wzrośnie pierwszy raz od 2008 roku i dalej będzie rosnąć. Czy mięso jest nam niezbędne w codziennej diecie?
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Każde chude mięso będzie w diecie wskazane. Oczywiście mięso czerwone będzie bardziej wskazane niż białe ze względu na większy udział żelaza, czyli tego, czego nam bardzo często brakuje. Wieprzowina, wołowina jest wskazana, ale chuda.
Rząd Wielkiej Brytanii ogłosił „największy w historii” pakiet sankcji antyrosyjskich. Jego celem jest zwiększeni...
Zgodnie z oczekiwaniami nowym prezesem Polskiej Grupy Zbrojeniowej został Adam Leszkiewicz. Wygrał konkurs, któr...
Adam Leszkiewicz zrezygnował z pełnienia funkcji prezesa zarządu Grupy Azoty - podała spółka. Leszkiewicz w złoż...
USA i Wielka Brytania podpiszą nową umowę handlową, RPP tnie stopy procentowe, co może ożywić rynek mieszkaniowy...
NASK stworzył system do elektronicznego zarządzania dokumentacją. – Przekazanie go samorządom jest jak wrzucenie...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas