Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 31.08.2015 22:00 Publikacja: 31.08.2015 22:00
Utrata ważnych rynków eksportowych szkodzi wynikom firm z branży mięsnej. Korzystają na tym konsumenci.
Foto: Bloomberg
– W tym roku spożycie wieprzowiny może się zwiększyć się do około 40 kg na osobę – powiedział podczas poniedziałkowej konferencji Dariusz Formela, prezes Polskiego Koncernu Mięsnego Duda. – Wpływa na to głównie niższa cena tego mięsa.
W 2014 r. przeciętny Polak zjadł 39,9 kg wieprzowiny wobec 35,5 kg rok wcześniej. Jeszcze w 2011 r. było to 42,5 kg.
Elon Musk, dotychczas aktywnie udzielający się zarówno w kampanii wyborczej, jak i obecnej administracji prezyde...
Władze Czarnogóry nie raz zapewniały, że przestrzegają sankcji antyrosyjskich. Oligarcha Oleg Deripaska jest obj...
Polska mierzy się z gwałtownym spadkiem dzietności. Mateusz Łakomy, ekspert ds. demografii wskazuje na przyczyny...
Komisja Europejska wydała zgodę na przesunięcie środków z KPO na Funduszu Bezpieczeństwa i Obrony. Te środki maj...
Wyzwań i wyzwań dla polskiej gospodarki nie brakuje, zwłaszcza w obecnych turbulentnych czasach. 26 maja zmierzą...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas