Nowe rozwiązania coraz śmielej poczynają sobie w sektorze żywności. Przydają się nie tylko do wytwarzania, ale i do dystrybucji oraz sprzedaży detalicznej.
Zmiany klimatu stoją dziś w centrum innowacji żywności. Promują modę na oszczędniejszą konsumpcję, w tym niemarnowanie jedzenia czy rzadsze stosowanie twor...
Całemu przetwórstwu, w tym producentom artykułów spożywczych, z pewnością na plus można zaliczyć bardziej skrupulatne działania weryfikowania kontrahentów...
Idealnie byłoby, gdyby sektor budowlany w Polsce lepiej zarabiał, a nadwyżki inwestował w przyszłość. Sprzyjałyby temu np. zachęty podatkowe – ocenia prof....
Obniżenie kosztów budowy i eksploatacji, poprawa jakości i bezpieczeństwa, słowem – ułatwienie życia budowlańcom i użytkownikom – to główne przesłanki ciąg...
Połowa przedsiębiorstw sygnalizuje w trzecim kwartale, że w ostatnich sześciu miesiącach czekała na płatności od kontrahentów ponad 60 dni po terminie – wy...
Rezerwacje mieszkania online jak wakacji w Airbnb, zaawansowane algorytmy kojarzące klientów, system rekomendacji, rozmowa z chatbotem. Tak się kupuje i wy...
Włączają i wyłączają światło, sterują roletami, regulują temperaturę, alarmują o włamaniu, produkują energię, a nawet walczą ze smogiem. Budynki i mieszkan...
Idea parametru pojawia się w matematyce ponad 400 lat temu, określona przez Françoisa Viete’a jako zmienna, którą można stosować w obliczeniach, podstawiaj...