Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 01.02.2017 07:41 Publikacja: 01.02.2017 07:34
Foto: Pixabay
O prawie o 230 proc. zdrożała sałata lodowa, średnio trzeba za nią zapłacić 9,30 zł/szt., importowany szpinak niedawno kosztował 9,50 zł za kg, pod koniec stycznia jednak jego cena doszła nawet do 22 zł/kg, co oznacza przeszło dwukrotny wzrost w stosunku do ceny maksymalnej z ubiegłego roku - informuje rzecznik rynku hurtowego w Broniszach Małgorzata Skoczewska.
Importowana, kolorowa papryka, w trzeciej dekadzie stycznia, kosztowała w hurcie średnio 11,00 zł za kg, czyli o 60 proc. więcej w porównaniu ze średnią z 2016 roku. Sprowadzane z zagranicy pomidory, za które rok temu odbiorcy płacili średnio 5,55 zł/kg, teraz kosztują 11 zł/kg, a za odmiany malinowe - nawet 17 zł/kg, co oznacza dwukrotny wzrost ceny.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Z początkiem 2026 r. Grupa Żywiec zakończy produkcję w Browarze Namysłów. Zwolni pracowników i sprzeda sam zakła...
„Człowiek to najlepszy firewall” – to hasło tegorocznej konferencji Akademii cyberPEKAO – wydarzenia edukacyjnego zorganizowanego przez Bank Pekao S.A. Spotkanie było poświęcone jednemu z najważniejszych współczesnych wyzwań: jak budować odporność na cyberzagrożenia?
Sprzedaż większości kategorii trunków, w tym piwa, wódek spada, a coraz więcej konsumentów sięga po ich bezalkoh...
Holenderski producent piwa Heineken poinformował, że reorganizacja jego siedziby głównej w Amsterdamie wpłynie n...
Nazwy „stek, kotlet, kiełbasa, burger, hamburger” będą zarezerwowane dla produktów z mięsa. Jest też nowa defini...
Rozbudowa szybkich sieci ładowania jest szczególnie ważna dla wzrostu sprzedaży samochodów ciężarowych, bez których trudno myśleć o dekarbonizacji – ocenia Małgorzata Kulis, dyrektor zarządzająca Volvo Trucks Polska.
Ludzie muszą ograniczyć jedzenie mięsa i cukru o połowę i jeść dwa razy więcej owoców i warzyw – przekonują auto...
Dziś wszystkie technologie, które będą pomagały przemysłowi w prognozowaniu i optymalizowaniu zużycia energii, są już dostępne. Redukcja strat i przestojów czy zwiększanie elastyczności systemu nigdy nie były prostsze – mówi Anna Nowak-Jaworska, prezeska Schneider Electric Polska.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas