Reklama
Rozwiń
Reklama

Nowość w Oreo. Długo wyczekiwane ciasteczka bez glutenu

Oreo wprowadza do sklepów od dawna wyczekiwaną przez część klientów wersję swoich kultowych ciasteczek - bez glutenu.

Aktualizacja: 17.11.2020 13:27 Publikacja: 17.11.2020 13:13

Nowość w Oreo. Długo wyczekiwane ciasteczka bez glutenu

Foto: AdobeStock

ala

Lubiące słodkości osoby z nietolerancją glutenu mają powód do radości. Marka Oreo, należąca do amerykańskiego koncernu Mondelez, ogłosiła, że już na początku przyszłego roku wprowadzi do sklepów swoje znane ciasteczka w wersji bez glutenu.

Tradycyjna wersja Oreo składa się bowiem z dwóch okrągłych czekoladowych herbatników na bazie mąki pszennej, przełożonych słodkim kremem. Nowe markizy będą opierały się na zupełnie innym przepisie, ale - jak zapewnia firma - smak będzie podobny.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama