Reklama
Rozwiń
Reklama

W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół

W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół. Specjalnością krakowskich cukierników były wyroby z czekolady i karmelu. Dziś do przejęcia rodzinnego biznesu przygotowuje się już trzecie pokolenie.

Aktualizacja: 05.02.2016 05:50 Publikacja: 04.02.2016 20:00

Choć wyroby Cichowskich wciąż opierają się na tradycji lwowskich cukierników, dziś pełnymi garściami czerpią z wszelkich nowinek, jakie pojawiają się na świecie. Dzięki temu – w gęstwinie dużych zakładów i sieciówek – rodzina Chichowskich utrzymuje swoje miejsce na rynku. I wiele wskazuje na to, że interes przejmie w przyszłości kolejne pokolenie.

Papieski marketing

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Grupa Żywiec zamyka kolejny browar. Po Leżajsku pora na Namysłów
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Przemysł spożywczy
Naukowcy wzywają, by jeść o połowę mniej mięsa. „Mamy kryzys planetarny”
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama