Jest praca i jest rozrywka

Reportażysta Witold Szabłowski poleca w "Plusie Minusie".

Publikacja: 17.12.2021 16:00

Jest praca i jest rozrywka

Foto: EAST NEWS

Zanim zostałem pisarzem, byłem kucharzem. Zaraz po studiach rozpocząłem pracę w kopenhaskiej restauracji. Dzięki niej odkryłem niezwykłą atmosferę kuchni. Poznałem wiele ciekawych historii kucharzy, którzy są świetnymi rozmówcami i analitykami, ale dopiero od kiedy zacząłem patrzeć na kuchnię oczami Bohumila Hrabala za sprawą jego powieści „Obsługiwałem angielskiego króla", zrozumiałem, że świat widziany przez kuchenne drzwi jest fascynujący. Dlatego dwie moje kolejne książki opowiadają o tym właśnie świecie.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Plus Minus
Chińskie marzenie
Plus Minus
Jarosław Flis: Byłoby dobrze, żeby błędy wyborcze nie napędzały paranoi
Plus Minus
„Aniela” na Netlfiksie. Libki kontra dziewczyny z Pragi
Plus Minus
„Jak wytresować smoka” to wierna kopia animacji sprzed 15 lat
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
gra
„Byczy Baron” to nowa, bycza wersja bardzo dobrej gry – „6. bierze!”