Reklama
Rozwiń
Reklama

Jest praca i jest rozrywka

Reportażysta Witold Szabłowski poleca w "Plusie Minusie".

Publikacja: 17.12.2021 16:00

Jest praca i jest rozrywka

Foto: EAST NEWS

Zanim zostałem pisarzem, byłem kucharzem. Zaraz po studiach rozpocząłem pracę w kopenhaskiej restauracji. Dzięki niej odkryłem niezwykłą atmosferę kuchni. Poznałem wiele ciekawych historii kucharzy, którzy są świetnymi rozmówcami i analitykami, ale dopiero od kiedy zacząłem patrzeć na kuchnię oczami Bohumila Hrabala za sprawą jego powieści „Obsługiwałem angielskiego króla", zrozumiałem, że świat widziany przez kuchenne drzwi jest fascynujący. Dlatego dwie moje kolejne książki opowiadają o tym właśnie świecie.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Plus Minus
Podcast „Posłuchaj Plus Minus”: Jak straszy nas popkultura?
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Plus Minus
„Jedyna. Biografia Karoliny Lanckorońskiej”: Materiał na biografię
Plus Minus
„Szepczący las”: Im dalej w bór, tym więcej drzew
Plus Minus
„Lot nad kukułczym gniazdem”: Wolność w kaftanie normy
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Plus Minus
„To był zwykły przypadek”: Ile kosztuje zemsta?
Reklama
Reklama