Reklama

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

W jednej z partii jaj sprzedawanych w sieci marketów Stokrotka wykryto obecność salmonelli.

Publikacja: 17.12.2020 19:19

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

Foto: Adobe Stock

Kontrola i badania Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazały niebezpieczną bakterię zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.

Chodzi o produkt pn. "Jaja kurze ściółkowe" z terminem przydatności do spożycia 21.12.2020 r. Zakwestionowana partia produktu nosi numer: 21.12.2020.O8. Na skorupkach natomiast widnieje kod: 2PL 14131317. Producentem jaj pozyskanych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. z Radzanowa jest spółka Polskie Fermy Grupa Producentów z Korfantowa. Zakład pakujący jaja oznaczony jest numerem PL 16075903.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Opinie Prawne
Jakub Sewerynik: O starszych braciach, czyli mury rosną
Internet i prawo autorskie
Internetowe filmiki z dzikimi zwierzętami i ludźmi mogą być bardzo niebezpieczne
Służby mundurowe
W 2026 roku wojsko wezwie nawet 235 tys. osób. Kto jest na liście?
Nieruchomości
Będą ważne zmiany w prawie budowlanym? „Żółta kartka” zamiast blokady inwestycji
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Podatki
Ojciec zarządza pensją córki - co z podatkiem?
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama