Reklama

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

W jednej z partii jaj sprzedawanych w sieci marketów Stokrotka wykryto obecność salmonelli.

Publikacja: 17.12.2020 19:19

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

Foto: Adobe Stock

Kontrola i badania Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazały niebezpieczną bakterię zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.

Chodzi o produkt pn. "Jaja kurze ściółkowe" z terminem przydatności do spożycia 21.12.2020 r. Zakwestionowana partia produktu nosi numer: 21.12.2020.O8. Na skorupkach natomiast widnieje kod: 2PL 14131317. Producentem jaj pozyskanych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. z Radzanowa jest spółka Polskie Fermy Grupa Producentów z Korfantowa. Zakład pakujący jaja oznaczony jest numerem PL 16075903.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Prawo karne
Przegląd auta „na papierze”. Prawomocny wyrok dla diagnosty i kierowcy
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Prawo karne
Syn skazany za jazdę po alkoholu, auto straciła matka
Sądy i trybunały
Marcin Walasik: sędziowie będą mieli jednolity status. A co z wynagrodzeniem?
Internet i prawo autorskie
Organizacje twórców apelują do minister kultury. "Pani decyzja przejdzie do historii"
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Prawo drogowe
Czy kolizja w trakcie egzaminu na prawo jazdy go unieważnia? Jest ważny wyrok NSA
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama