Kołomyja

Kresowy zajazd w zaadaptowanej dużej stodole położony w Konstancinie-Jeziornie na skraju Chojnowskiego Parku Krajobrazowego. Wiejski, swojski klimat. Dużo nieheblowanego drewna i słomy. Niepowtarzalny nastrój

Aktualizacja: 08.02.2008 20:07 Publikacja: 07.02.2008 20:06

Kołomyja

Foto: Rzeczpospolita

Deski mięs, syberyjskie pielmieni, żmudzkie cepeliny, lwowska zupa rybna. Spory wybór dziczyzny: gulasz z jelenia (45 zł), dzik z sosem z czarnej porzeczki (49 zł), comber sarni z sosem jałowcowym (49 zł). Na rodzinne biesiady można zamówić ucztę kresową podaną na gorącej patelni. Znajdziemy na niej wybór mięsiwa: wędzone żebro wieprzowe, bejcowaną karkówkę, polędwiczki wieprzowe, marynowane i pieczone piersi kurczaka. Wszystko to podane z kopytkami, ziemniakami opiekanymi oraz z kapustą zasmażaną i bukietem surówek (79 zł).

W soboty i niedziele w godz. 13-17 dziećmi opiekuje się clown lub bona – organizują oni gry, zabawy i konkursy. Również w niedziele dla dzieci na dużym ekranie wyświetlane są bajki. W menu dziecięcym rosół z makaronem, paluszki rybne, pierś kurza z frykami.

W gościńcu poza smaczną, domową kuchnią z mocnymi kresowymi akcentami jest muzyka na żywo. Dodatkowo na życzenie gości organizowane są przejazdy bryczką lub saniami, a także ogniska. Zajazd mieści się przy samym lesie. Siedzi się tu na ławach przy przykrytych koronkowymi obrusami szerokich stołach.

Na ścianach wiszą skóry niedźwiedzi, a w kominku płonie żywy ogień. Jako ozdoby służą koła od wozu, podkowy i stare tary do prania.

ul. Od Lasu 23 Konstancin-Jeziorna

tel. 022 754 05 94

e-mail: kontakt@kolomyja.pl

strona internetowa: www.kolomyja.pl

czynne: pon.-czw. 12-23,

pt.-sob. 12-24, niedz. 12-23 można płacić kartą

- zestaw: dwa kawałki piersi z kurczaka, dwa plastry marynowanej w ziołach karkówki, dwa wędzone żebra z warchlaka, trzy medaliony z polędwiczki wieprzowej, kresowe cepeliny z wody, ziemniaki z pieca, kopytka i staropolska kapusta zasmażana 79 zł

- gruzińskie wino Marani Saperavi 90 zł

rachunek (4 osoby): 169 zł

Deski mięs, syberyjskie pielmieni, żmudzkie cepeliny, lwowska zupa rybna. Spory wybór dziczyzny: gulasz z jelenia (45 zł), dzik z sosem z czarnej porzeczki (49 zł), comber sarni z sosem jałowcowym (49 zł). Na rodzinne biesiady można zamówić ucztę kresową podaną na gorącej patelni. Znajdziemy na niej wybór mięsiwa: wędzone żebro wieprzowe, bejcowaną karkówkę, polędwiczki wieprzowe, marynowane i pieczone piersi kurczaka. Wszystko to podane z kopytkami, ziemniakami opiekanymi oraz z kapustą zasmażaną i bukietem surówek (79 zł).

Wydarzenia
Bezczeszczono zwłoki w lasach katyńskich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Materiał Promocyjny
GoWork.pl - praca to nie wszystko, co ma nam do zaoferowania!
Wydarzenia
100 sztafet w Biegu po Nowe Życie ponownie dla donacji i transplantacji! 25. edycja pod patronatem honorowym Ministra Zdrowia Izabeli Leszczyny.
Wydarzenia
Marzyłem, aby nie przegrać
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Materiał Promocyjny
4 letnie festiwale dla fanów elektro i rapu - musisz tam być!