O wynikach ich badań donosi „Nature”. Mają one m.in. służyć poznaniu procesu, w jaki rośliny strączkowe przetwarzają światło słoneczne, wodę, dwutlenek węgla oraz azot w białko i olej. Ale przyczynią się również do bardziej efektywnej ich uprawy.
Aktualizacja: 13.01.2010 23:40 Publikacja: 13.01.2010 23:40
O wynikach ich badań donosi „Nature”. Mają one m.in. służyć poznaniu procesu, w jaki rośliny strączkowe przetwarzają światło słoneczne, wodę, dwutlenek węgla oraz azot w białko i olej. Ale przyczynią się również do bardziej efektywnej ich uprawy.
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: Rzeczpospolita
Potencjalne uderzenie kosmicznego obiektu w Ziemię może budzić zrozumiałe emocje. Prawdopodobieństwo wystąpienia...
12 800 lat temu, w fazie klimatycznej określanej jako młodszy dryas, mogło dojść do eksplozji komety w ziemskiej...
Homo sapiens oraz neandertalczycy są niemal identyczni na poziomie genetycznym. Istnieją jednak różnice, które z...
W RPA opracowano nową metodę walki z kłusownictwem. W rogi nosorożców wstrzyknięto radioaktywne izotopy, które m...
Wkrótce odbędzie się Future Frombork Festival, interdyscyplinarna impreza, która łączy świat nauki i sztuki. W p...
Coraz więcej firm świadomie inwestuje w jakość, nie tylko swoich produktów i usług, ale też w standardy współpracy z partnerami biznesowymi. Rośnie rola banków, które nie tylko dostarczają finansowanie, ale zapewniają również kompleksowe wsparcie operacyjne.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas