O wynikach ich badań donosi „Nature”. Mają one m.in. służyć poznaniu procesu, w jaki rośliny strączkowe przetwarzają światło słoneczne, wodę, dwutlenek węgla oraz azot w białko i olej. Ale przyczynią się również do bardziej efektywnej ich uprawy.
Aktualizacja: 13.01.2010 23:40 Publikacja: 13.01.2010 23:40
O wynikach ich badań donosi „Nature”. Mają one m.in. służyć poznaniu procesu, w jaki rośliny strączkowe przetwarzają światło słoneczne, wodę, dwutlenek węgla oraz azot w białko i olej. Ale przyczynią się również do bardziej efektywnej ich uprawy.
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: Rzeczpospolita
O wynikach ich badań donosi „Nature”. Mają one m.in. służyć poznaniu procesu, w jaki rośliny strączkowe przetwarzają światło słoneczne, wodę, dwutlenek węgla oraz azot w białko i olej. Ale przyczynią się również do bardziej efektywnej ich uprawy.
Ani miejsce, ani czas, ani granice nie są dla niej barierą. Żyjemy w czasach dezinformacji. W dobie popularności...
Naukowcy od wielu lat zastanawiali się, z czego wynika charakterystyczny rudy kolor sierści kotów i dlaczego zaz...
Badania opinii publicznej pozwalają poznać nastroje społeczne. Jednak kluczem do analizy i zrozumienia przekonań...
Jak sprawić, by budżet obywatelski był istotnie obywatelski? Warszawscy informatycy znaleźli na to sposób. Oprac...
Najnowsze badanie lodowców zachodniej Antarktydy ujawniło ciekawe zjawisko. Odkryto, że szybko płynący lodowiec...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas