Aktualizacja: 09.06.2016 17:50 Publikacja: 09.06.2016 17:50
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni
Foto: materiały prasowe
Już sama butelka może nam sporo powiedzieć. Etykietka i nazwa trunku świadczą o hołdowaniu tradycji bądź kulcie nowoczesności. Kupując nobliwe chateau, stajemy się częścią jego klasycznej estetyki. Decydując się na lekkie frizzante, wchodzimy w dialog na temat bardziej zrelaksowanego podejścia do życia. A gdy już otworzymy butelkę, zapach i smak trunku, niczym proustowska magdalenka, potrafią przenieść nas w różne miejsca na świecie, przywołując ich obrazy.
Jak sprawić, by budżet obywatelski był istotnie obywatelski? Warszawscy informatycy znaleźli na to sposób. Oprac...
Najnowsze badanie lodowców zachodniej Antarktydy ujawniło ciekawe zjawisko. Odkryto, że szybko płynący lodowiec...
Wieloletnie badania szpaków wspaniałych w Afryce udowodniły, że ptaki te tworzą długotrwałe więzi społeczne bard...
Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy stworzy na Śląsku tarczę cyberbezpieczeństwa sektor...
Czy ceramika może być narzędziem dyplomacji? W PRL ręcznie malowane naczynia z Włocławka stały się nie tylko ozd...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas