Impreza zorganizowana przez Polsko – Portugalską Izbę Gospodarczą odbędzie się w hotelu Intercontinental Warszawa. Jest to doskonała okazja do skosztowania tradycyjnych potraw kuchni portugalskiej, przygotowanych przez Carlosa Marquesa, szefa kuchni z Hotelu Altis Avenida w Lizbonie, oraz do poznania portugalskiej kultury, w tym muzyki Fado w wykonaniu Alexandry Guimarăes oraz Akademickiego Zespołu Muzycznego z Uniwersytetu w Coimbrze. W ramach dodatkowych atrakcji zostaną zorganizowane trzy warsztaty na temat gastronomii i win, turystyki oraz  kultury.

- Tydzień Portugalski „Flavours of Portugal” po raz pierwszy został zorganizowany trzy lata temu. Idea opierała się na wielkim evencie kulinarnym, wspierającym i umacniającym relacje biznesowe między Polską i Portugalią – mówi Pedro Pereira da Silva, prezes Polsko-Portugalskiej Izby Gospodarczej.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.flavoursofportugal.pl.