Francja elegancja

O tym, że rodzima gastronomia rozwija się niezwykle dynamicznie, wiedzą wszyscy.

Publikacja: 10.09.2015 18:21

Francja elegancja

Foto: materiały prasowe

Natomiast, jak to w jeździectwie mawiają, „w Polsce ktoś pierwszy być musi, ale kiedyś trzeba wyjechać na międzynarodowy parkur". No, to wyjechaliśmy. A w zasadzie to „parkur międzynarodowy" przyjechał do nas.

Przez trzy dni gościliśmy jednego z 12 mistrzów, którzy otrzymali najwyższe odznaczenia od obu światowych przewodników: pięć czapek od „Żółtego Przewodnika" Gault & Millau oraz trzy gwiazdki od „Czerwonego Przewodnika" Michelin. Sztuka to nie lada przez lata utrzymywać się w światowej ekstraklasie. Dbać dzień po dniu o precyzję każdego elementu dania i serwisu. Doglądać wszystkiego osobiście, opierając się pokusom blichtru i zasłużonych skądinąd splendorów.

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
9zł za pierwszy miesiąc.

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
9 zł pierwszy miesiąc, a potem 39 zł/msc
Kultura
Łazienki Królewskie w Warszawie: długa majówka
Kultura
Perły architektury przejdą modernizację
Kultura
Afera STOART: czy Ministerstwo Kultury zablokowało skierowanie sprawy do CBA?
Kultura
Cannes 2025. W izraelskim bombardowaniu zginęła bohaterka filmu o Gazie
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Kultura
„Drogi do Jerozolimy”. Wystawa w Muzeum Narodowym w Warszawie
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne