Francja elegancja

O tym, że rodzima gastronomia rozwija się niezwykle dynamicznie, wiedzą wszyscy.

Publikacja: 10.09.2015 18:21

Francja elegancja

Foto: materiały prasowe

Natomiast, jak to w jeździectwie mawiają, „w Polsce ktoś pierwszy być musi, ale kiedyś trzeba wyjechać na międzynarodowy parkur". No, to wyjechaliśmy. A w zasadzie to „parkur międzynarodowy" przyjechał do nas.

Przez trzy dni gościliśmy jednego z 12 mistrzów, którzy otrzymali najwyższe odznaczenia od obu światowych przewodników: pięć czapek od „Żółtego Przewodnika" Gault & Millau oraz trzy gwiazdki od „Czerwonego Przewodnika" Michelin. Sztuka to nie lada przez lata utrzymywać się w światowej ekstraklasie. Dbać dzień po dniu o precyzję każdego elementu dania i serwisu. Doglądać wszystkiego osobiście, opierając się pokusom blichtru i zasłużonych skądinąd splendorów.

Pozostało 94% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Kultura
Laury dla laureatek Nobla
Kultura
Nie żyje Stanisław Tym, świat bez niego będzie smutniejszy
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Żegnają Stanisława Tyma. "Najlepszy prezes naszego klubu"