Wytwórcy będą oferować wyroby reprezentujące tradycje kulinarne województw: kujawsko-pomorskiego, mazowieckiego, śląskiego, świętokrzyskiego i wielkopolskiego.
Kujawsko-pomorskie
Szeroki asortyment wędlin z wiejskiej spiżarni, bogato przyprawianych, przedstawią Zakłady Mięsne Viando Alojzego i Wandy Szczupaków z Radojewic k. Inowrocławia. Z kolei Specjały znad Brdy z Bydgoszczy wśród wielu wędlin własnego wyrobu zaoferują pieczoną szynkę bernardyńską.
Sery: rotmistrz i warlubski będzie oferować Masmal Piotra Jastrzębskiego z Warlubia – producent masła „Tradycyjne z Warlubia".
Soki i przetwory z owoców i warzyw ekologicznych zaoferuje Bio Food z Ciechocina k. Golubia-Dobrzynia. Soki, nektary i syropy w szerokiej gamie produktów znajdą się także w ofercie Biohurtu Tomasza Czubachowskiego z Pokrzydowa k. Brodnicy.
Smaku prawdziwych lodów będzie można doświadczyć, zapoznając się z produktami z gospodarstwa Jolanty i Stanisława Maciejewskich („Lody z Rolniczej Zagrody").