Reklama
Rozwiń
Reklama

Shiraz z Bhutanu, musujące z Anglii

W zasadzie wszędzie – tak brzmiałaby odpowiedź na pytanie, gdzie produkuje się wino. A pytanie padło na Twitterze jako jedna z wielu propozycji na tematy felietonów, więc skoro vox populi każe...

Publikacja: 25.01.2019 18:00

Shiraz z Bhutanu, musujące z Anglii

Foto: Fotorzepa/ Jakub Mikulski

Od lat z podróży z egzotycznych krajów przywożę co bardziej dziwaczne butelki – jedyna forma zbieractwa, jaka dopadła moją osobę. Degustacja niektórych z tych trunków groziłaby ciężkim kalectwem, ale win staram się spróbować zewsząd. Czy warto? Nie, a w zasadzie tak. Tak, bo to frajda, bo z każdym z takich win wiąże się jakieś wspomnienie. A nie, bo smak wielu z tych win jest rozczarowujący, a raczej rozczarowująco zwyczajny.

Pozostało jeszcze 80% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Plus Minus
Janusz Kapusta: 30 lat w „Plusie Minusie”
Plus Minus
„Bugonia”: Planeta ludzi i kosmitów
Plus Minus
„Star Wars: Legends of the Force”: Zbieraj i walcz
Plus Minus
„Bastion”: Barwna katastrofa
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Plus Minus
„Miłość”: Pułapki niezależności
Materiał Promocyjny
eSIM w podróży: łatwy dostęp do internetu za granicą, bez opłat roamingowych
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama