Reklama

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

W jednej z partii jaj sprzedawanych w sieci marketów Stokrotka wykryto obecność salmonelli.

Publikacja: 17.12.2020 19:19

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

Foto: Adobe Stock

Kontrola i badania Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazały niebezpieczną bakterię zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.

Chodzi o produkt pn. "Jaja kurze ściółkowe" z terminem przydatności do spożycia 21.12.2020 r. Zakwestionowana partia produktu nosi numer: 21.12.2020.O8. Na skorupkach natomiast widnieje kod: 2PL 14131317. Producentem jaj pozyskanych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. z Radzanowa jest spółka Polskie Fermy Grupa Producentów z Korfantowa. Zakład pakujący jaja oznaczony jest numerem PL 16075903.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Nieruchomości
Czy wspólnota mieszkaniowa może odmówić remontu balkonów i garażu? Wyrok NSA
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Oświata i nauczyciele
Uczniowie i nauczyciele alarmują w sprawie tzw. godzin basiowych. „To tykająca bomba”
Dane osobowe
Chciał usunięcia danych z policyjnego rejestru, by dostać pracę. Wyrok NSA
Sądy i trybunały
Sędzia z dwoma paszportami? Resort Żurka chce powrotu do zasady sprzed rządów PiS
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Nieruchomości
Kiedy można domagać się drogi koniecznej? Ważny wyrok Sądu Najwyższego
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama