Reklama
Rozwiń
Reklama

Kolejny skutek epidemii. Ceny mąki idą w górę

Gwałtowny wzrost popytu na mąkę i makarony skutkuje rosnącymi cenami zbóż i mąki. Tanieją za to oleje…

Aktualizacja: 27.03.2020 05:43 Publikacja: 26.03.2020 17:12

Kolejny skutek epidemii. Ceny mąki idą w górę

Foto: Adobe Stock

Szturm na sklepy w celu zakupienia makaronów, kasz i mąk ma skutek wręcz podręcznikowy – gwałtowny wzrost cen mąki. Za tym idzie też, jak zauważa „Financial Times" wzrost cen pszenicy. Ceny rosną zarówno w USA, jak i w Polsce czy np. w Pakistanie. Produkty zbożowe kupowane były bowiem na zapas na całym świecie, jako podstawa zapasów na czas epidemii.

Czytaj także: Koronawirus: Rząd będzie regulował ceny żywności?

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Przemysł spożywczy
Naukowcy wzywają, by jeść o połowę mniej mięsa. „Mamy kryzys planetarny”
Przemysł spożywczy
Wojna o piwo i „małpki” w Sejmie. Kto zyska na zakazie reklam?
Reklama
Reklama