Zupy Karola Okrasy

Publikacja: 30.09.2011 01:05

Zupy Karola Okrasy

Foto: First Class

Składniki:

Pesto pomidorowe:

 

Sposób przygotowania:

Obierz pietruszkę, a następnie pokrój ją na mniejsze kawałki.

Do misy robota Cooking Chef wlej 0,5 l wody, zamontuj koszyk do gotowania na parze, ułóż na nim pietruszkę, ustaw temp. na maksimum i ugotuj ją na parze do miękkości.

Gruszki  obierz i pokój na ćwiartki, wycinając z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój  je w małą kostkę. W misie robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Powoli mieszając rozpuść w misie miód, a następnie  uduś  w nim gruszki – do momentu, aż zaczną się rozpadać. Do całości wlej sok  z jednej cytryny i dodatkowo startą skórkę z połowy cytryny. Dodaj ugotowaną pietruszkę i wszystko zalej bulionem. Następnie do misy wrzuć soczewicę i wszystko gotuj do miękkości. Całość, przy pomocy blendera ręcznego  (Triblade) zmiksuj na gładko i dopraw śmietanką, pieprzem oraz imbirem.

W oddzielnym naczyniu, przy pomocy blendera zmiksuj  pomidory z pozostałymi składnikami. Masa powinna być jednolita, o konsystencji gęstej śmietany.

Zupę podawaj delikatnie polaną pesto pomidorowym.

 

(Autor: Karol Okrasa)

Składniki:

Pesto pomidorowe:

Pozostało 98% artykułu
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Kultura
Laury dla laureatek Nobla
Kultura
Nie żyje Stanisław Tym, świat bez niego będzie smutniejszy
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Żegnają Stanisława Tyma. "Najlepszy prezes naszego klubu"