Składniki:
Pesto pomidorowe:
Sposób przygotowania:
Obierz pietruszkę, a następnie pokrój ją na mniejsze kawałki.
Do misy robota Cooking Chef wlej 0,5 l wody, zamontuj koszyk do gotowania na parze, ułóż na nim pietruszkę, ustaw temp. na maksimum i ugotuj ją na parze do miękkości.
Gruszki obierz i pokój na ćwiartki, wycinając z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój je w małą kostkę. W misie robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Powoli mieszając rozpuść w misie miód, a następnie uduś w nim gruszki – do momentu, aż zaczną się rozpadać. Do całości wlej sok z jednej cytryny i dodatkowo startą skórkę z połowy cytryny. Dodaj ugotowaną pietruszkę i wszystko zalej bulionem. Następnie do misy wrzuć soczewicę i wszystko gotuj do miękkości. Całość, przy pomocy blendera ręcznego (Triblade) zmiksuj na gładko i dopraw śmietanką, pieprzem oraz imbirem.