Desery Karola Okrasy

Publikacja: 30.09.2011 01:05

Desery Karola Okrasy

Foto: First Class

Sernik z kaszą gryczaną i imbirem

Składniki:

 

Przygotowanie:

W robocie Cooking Chef zamontuj trzepaczkę. Do misy włóż żółtka z cukrem i masłem i utrzyj składniki na puszystą masę. Cały czas mieszając dodaj ser. Mieszaj dokładnie do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.

Dodaj ugotowaną kasze gryczaną i imbir, a następnie do masy dodaj startą połowę skórki z limonki. Do misy wsyp proszek do pieczenia i budyń. W oddzielnym naczyniu przy pomocy blendera ręcznego z trzepaczką  ubij na sztywno pianę z białek. Otrzymaną pianę połącz z masą. Wszystko przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz w piekarniku w temperaturze 190? C przez 30 min.

 

Zabajone wiśniowe

Składniki:

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki włóż do misy robota Cooking Chef i zamontuj trzepaczkę. Ustaw temperaturę na 70?C i  ubij wszystko na jednolitą masę. Poczekaj, aż masa będzie puszysta i stabilna.

 

Sernik z kaszą gryczaną i imbirem

Składniki:

Pozostało jeszcze 95% artykułu
Kultura
Krakowska wystawa daje niepowtarzalną szansę poznania sztuki rumuńskiej
Kultura
Nie żyje Ewa Dałkowska. Aktorka miała 78 lat
Kultura
„Rytuał”, czyli tajemnica Karkonoszy. Rozmowa z Wojciechem Chmielarzem
Materiał Promocyjny
Mieszkania na wynajem. Inwestowanie w nieruchomości dla wytrawnych
Kultura
Meksyk, śmierć i literatura. Rozmowa z Tomaszem Pindlem