Desery Karola Okrasy

Publikacja: 30.09.2011 01:05

Desery Karola Okrasy

Foto: First Class

Sernik z kaszą gryczaną i imbirem

Składniki:

 

Przygotowanie:

W robocie Cooking Chef zamontuj trzepaczkę. Do misy włóż żółtka z cukrem i masłem i utrzyj składniki na puszystą masę. Cały czas mieszając dodaj ser. Mieszaj dokładnie do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.

Dodaj ugotowaną kasze gryczaną i imbir, a następnie do masy dodaj startą połowę skórki z limonki. Do misy wsyp proszek do pieczenia i budyń. W oddzielnym naczyniu przy pomocy blendera ręcznego z trzepaczką  ubij na sztywno pianę z białek. Otrzymaną pianę połącz z masą. Wszystko przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz w piekarniku w temperaturze 190? C przez 30 min.

 

Zabajone wiśniowe

Składniki:

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki włóż do misy robota Cooking Chef i zamontuj trzepaczkę. Ustaw temperaturę na 70?C i  ubij wszystko na jednolitą masę. Poczekaj, aż masa będzie puszysta i stabilna.

 

Sernik z kaszą gryczaną i imbirem

Składniki:

Pozostało 95% artykułu
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Kultura
Laury dla laureatek Nobla
Kultura
Nie żyje Stanisław Tym, świat bez niego będzie smutniejszy
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Kultura
Żegnają Stanisława Tyma. "Najlepszy prezes naszego klubu"