Składniki na 4 porcje:
Pesto z rukoli:
Sos:
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 min. Pamiętaj by był al'dente.
Przy pomocy blendera ręcznego (Triblade) zmiksuj wszystkie składniki na Pesto na gładką, jednolitą masę.
Aktualizacja: 30.09.2011 01:05 Publikacja: 30.09.2011 01:05
Foto: ROL
Pesto z rukoli:
Sos:
Makaron ugotuj we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 min. Pamiętaj by był al'dente.
Przy pomocy blendera ręcznego (Triblade) zmiksuj wszystkie składniki na Pesto na gładką, jednolitą masę.
Na patelni zagotuj śmietankę z plastrami czosnku. Następnie dodaj pesto. Całość przez chwilę mieszaj, cały czas podgrzewając. Dodaj makaron. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i parmezanem.
Składniki na ciasto:
Sposób przygotowania:
Do misy robota wsyp wszystkie składniki. Zamontuj hak do ciasta. Ciasto zagniataj przez 2 minuty, aż będzie zwarte. Następnie zawiń ją w folie spożywczą i odstaw na 30 minut.
Zamocuj przystawkę do wyrobu makaronu płaskiego i przy jej pomocy rozwałkuj ciasto na płaskie jednolite placki.
Następnie przy pomocy wykrojnika do Spaghetti pokrój ciasto. Pozostaw makaron do wyschnięcia (na specjalnym stojaku lub na czystej suchej ściereczce).
(Autor: Karol Okrasa)
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: First Class
Były dyrektor Teatru Wielkiego–Opery Narodowej, Waldemar Dąbrowski został przewodniczącym nowo utworzonej Rady P...
Rok 2025 był czasem poszukiwania ciekawych narracji i bohaterów, przyciągających do muzeów i galerii publiczność...
Tak wielu zmian personalnych w instytucjach kultury nie było od lat. Miały wreszcie zacząć obowiązywać jasne, ko...
Do „Rzeczpospolitej” zgłasza się coraz więcej artystów, uskarżających się na konkurs Krajowego Planu Odbudowy w...
Po raz pierwszy zwyciężczynią najbardziej prestiżowej brytyjskiej nagrody w sztuce współczesnej została artystka...
Orlen inwestuje w nowe technologie i stawia na odnawialne źródła energii, ale sukces dekarbonizacji zależy nie tylko od inwestycji grupy – kluczowa będzie zmiana przyzwyczajeń milionów klientów – ocenia Stanisław Barański, dyrektor Biura Zrównoważonego Rozwoju i Transformacji Energetycznej Grupy Orlen.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas