Reklama
Rozwiń

Spaghetti z pesto z rucoli

Publikacja: 30.09.2011 01:05

Spaghetti z pesto z rucoli

Foto: ROL

Składniki na 4 porcje:

Pesto z rukoli:

Sos:

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 min. Pamiętaj by był al'dente.

Przy pomocy blendera ręcznego (Triblade) zmiksuj wszystkie składniki na Pesto na gładką, jednolitą masę.

Na patelni zagotuj śmietankę z plastrami czosnku. Następnie dodaj pesto. Całość przez chwilę mieszaj, cały czas podgrzewając.  Dodaj makaron. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i parmezanem.

 

Makaron Spaghetti możesz przygotować samemu w domu, z pomocą robota Cooking Chef

Składniki na ciasto:

 

Sposób przygotowania:

Do misy robota wsyp wszystkie składniki. Zamontuj hak do ciasta. Ciasto zagniataj przez 2 minuty, aż będzie zwarte. Następnie zawiń ją w folie spożywczą i odstaw na 30 minut.

Zamocuj przystawkę do wyrobu makaronu płaskiego i przy jej pomocy rozwałkuj ciasto na płaskie jednolite placki.

Następnie przy pomocy wykrojnika do Spaghetti pokrój ciasto. Pozostaw makaron do wyschnięcia (na specjalnym stojaku lub na czystej suchej ściereczce).

 

(Autor: Karol Okrasa)

Składniki na 4 porcje:

Pesto z rukoli:

Pozostało jeszcze 96% artykułu
Kultura
Wystawa finalistów Young Design 2025 już otwarta
Kultura
Krakowska wystawa daje niepowtarzalną szansę poznania sztuki rumuńskiej
Kultura
Nie żyje Ewa Dałkowska. Aktorka miała 78 lat
Kultura
„Rytuał”, czyli tajemnica Karkonoszy. Rozmowa z Wojciechem Chmielarzem