Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 10.03.2016 18:02 Publikacja: 10.03.2016 18:02
Foto: 123RF
Ten idylliczny obrazek nadal można zobaczyć w tysiącach tradycyjnych restauracyjek i brasserii w całej Francji, choć coraz mniej osób ma czas na celebrowanie kolacji w pełnej krasie.
Aby chronić ten jeden z najcenniejszych skarbów francuskiej kultury, tradycyjna kolacja składająca się z aperitifu, co najmniej jednej przystawki, dania rybnego, dania mięsnego, serów, deseru i digestifu została kilka lat temu wpisana na Listę Dziedzictwa Kulturowego UNESCO. Wszak sztuka kulinarna to jeden z najlepszych i najbardziej wyrazistych nośników kultury krajów i narodów.
4 czerwca w siedzibie Instytutu Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie odbyła się Gala Finałowa 18. edycji konkurs...
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas