Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Aktualizacja: 16.09.2020 15:22 Publikacja: 16.09.2020 15:22
Foto: Adobe Stock
Rok 2020 to czas wielkich i małych zmian spowodowanych pandemią, która dotyka praktycznie wszystkich sfer życia. To nie tylko zagrożenie, ale także okazja do tego, by dokonać reform w swoim życiu i diecie, na co wskazuje analiza przeprowadzona przez serwis Chef's Pencil. Okazuje się, że ludzie na całym świecie zwracają większą uwagę na to co jedzą i chętniej niż kiedykolwiek próbują wegańskich przepisów i dań.
Redakcja Chef's Pencil przeanalizowała dane z Google Trends, by sprawdzić, w jaki sposób pandemia wpłynęła na weganizm na świecie. Okazało się, że zainteresowanie całkowicie roślinną dietą bije rekordy zainteresowania. Wydaje się wręcz, że pandemia podkręciła zainteresowanie – gwałtownie wzrosła liczba zapytań w Google o wegańskie przepisy. Impossible Foods, jeden z największych producentów żywności z roślin (w tym odpowiedników mięsa) poinformował o rekordowej sprzedaży w 2020. Wszystko wskazuje na to, że zainteresowanie weganizmem rośnie, jak na drożdżach.
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Brazylia walczy z cłami, które narzucił Donald Trump. Złożyła właśnie skargę w WTO, a ogromne ilości kawy przeki...
Niemcy piją mniej piwa. Sprzedaż spadła do najniższego poziomu od ponad trzech dekad. Niemieckie browary widzą j...
TikTok wypromował zapomniany i ignorowany produkt spożywczy – twaróg. Przez lata był on pomijany, relegowany do...
Najbardziej rozpoznawalna marka napoju gazowanego na świecie opublikowała bardzo dobre wyniki za drugi kwartał....
Do języka potocznego przeszło nieco romantyczne powiedzenie o tym, by może jednak rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady.
Branża mięsa zmaga się z wieloma wyzwaniami: od kłopotów z popytem, poprzez epidemię po wzrost kosztów produkcji...
Kiedyś dotacje, teraz raczej kredyty na preferencyjnych warunkach. Podejście Brukseli do finansowania rozwoju przedsiębiorstw z branży rolno-spożywczej ewoluuje, ale niezmienne jest to, że wciąż firmy mogą liczyć na wsparcie. Co więcej, już nie tylko ze środków unijnych, ale także krajowych.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas