Warszawski Likus Concept Store mieści się we wnętrzach starej Łaźni Centralnej, znanej jako Łaźnia pod Messalką z początku XX wieku (łaźnia jest jedynym z nielicznych obiektów na Krakowskim Przedmieściu, który w nienaruszonym stanie przetrwał lata okupacji). Likus Concept Store to formuła, w ramach której w jednym miejscu mieszczą się butiki z ubraniami ekskluzywnych marek (m.in. Dsquared2, Diesel Denim Gallery, Polo, John Galliano oraz Sophia Kokosalaki), restauracja, bar, vinoteka z winami z całego świata i wyborem szampanów oraz delikatesy z włoskimi specjałami. Pierwsze takie miejsce powstało kilka lat temu w Krakowie tuż przy Rynku. Likusowie także w Warszawie pokazali, że poza pieniędzmi wkładają w nowe przedsięwzięcia wiele serca.
Atmosfera jest ciepła i przytulna. Do tego dochodzi kompetentna, nienachalna obsługa i wyrafinowane menu. Proponowana kuchnia jest międzynarodowa, ale też autorska, w stylu fusion. Krewetki podawane są w aromatach trufli, a żabnica z foie gras. Szef kuchni gotuje fenomenalnie. Buduje piętrowe smaki, nie boi się zarówno subtelnych, jak i odważnych połączeń. Poza przemyślaną koncepcją czuć tu po prostu czyste umiłowanie piękna w każdym jego przejawie. Nawet witająca nas w drzwiach kelnerka jest śliczna.
ul. Krak. Przedmieście 16/18, tel. 022 492 74 09
e-mail: lcs_restauracja@hotel.com.pl
strona internetowa: –