Rosyjski sposób na otwarte restauracje

W Rosji centra handlowe pracują, a w nich nie tylko zrobimy zakupy, ale też zjemy. Wszystko przy zachowaniu wprowadzonych reguł bezpieczeństwa.

Aktualizacja: 25.11.2020 14:30 Publikacja: 25.11.2020 13:35

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

Foto: AFP

Rosyjskie Ministerstwo Przemysłu i Handlu, wydało zalecenia umożliwiające pracę punktów gastronomicznych w centrach handlowych. Jak wylicza gazeta RBK, punkty w galeriach muszą obsługiwać klientów przy osobnych stołach, tak jak w restauracjach. Wybór jedzenia i płatności za zamówienie może się odbywać wyłącznie poprzez elektroniczne menu.

Jeśli chodzi o płacenie za jedzenie, punkty gastronomiczne będą musiały zadbać o to, aby goście nie musieli stać w kolejkach. Dodatkowo właściciele centrów handlowych muszą zapewnić co najmniej 4 metry kwadratowe dla każdego odwiedzającego strefę gastronomiczną. Zabronione są występy rozrywkowe na terenie strefy gastronomicznej.

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Winiarze mają dość. Apelują o zmiany w ustawie sprzed 40 lat
Materiał Promocyjny
Z kartą Simplicity można zyskać nawet 1100 zł, w tym do 500 zł już przed świętami
Przemysł spożywczy
Palikot w areszcie, komornicy działają. Dwie partie akcji Manufaktury do licytacji
Przemysł spożywczy
Komornik licytuje akcje Manufaktury. Dzieło życia Janusza Palikota na sprzedaż
Przemysł spożywczy
Zmarł polski multimilioner z branży spożywczej. Henryk Lipka miał 80 lat
Materiał Promocyjny
Strategia T-Mobile Polska zakładająca budowę sieci o najlepszej jakości przynosi efekty
Przemysł spożywczy
O przyszłości rynku spożywczego i handlu