Reklama

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

W Rosji centra handlowe pracują, a w nich nie tylko zrobimy zakupy, ale też zjemy. Wszystko przy zachowaniu wprowadzonych reguł bezpieczeństwa.

Aktualizacja: 25.11.2020 14:30 Publikacja: 25.11.2020 13:35

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

Foto: AFP

Rosyjskie Ministerstwo Przemysłu i Handlu, wydało zalecenia umożliwiające pracę punktów gastronomicznych w centrach handlowych. Jak wylicza gazeta RBK, punkty w galeriach muszą obsługiwać klientów przy osobnych stołach, tak jak w restauracjach. Wybór jedzenia i płatności za zamówienie może się odbywać wyłącznie poprzez elektroniczne menu.

Jeśli chodzi o płacenie za jedzenie, punkty gastronomiczne będą musiały zadbać o to, aby goście nie musieli stać w kolejkach. Dodatkowo właściciele centrów handlowych muszą zapewnić co najmniej 4 metry kwadratowe dla każdego odwiedzającego strefę gastronomiczną. Zabronione są występy rozrywkowe na terenie strefy gastronomicznej.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Współzałożyciel kultowej marki lodów Ben & Jerry’s odchodzi. Powodem konflikt o Strefę Gazy
Przemysł spożywczy
Niemcy chcą walczyć z plagą otyłości. Co może pomóc?
Przemysł spożywczy
Podział Kraft Heinz. Buffett rozczarowany
Przemysł spożywczy
Szalony wzrost cen kawy potrwa nawet dwa lata
Przemysł spożywczy
Prezes Nestlé zwolniony przez romans z pracownicą. Koncern pogrąża się w kryzysie
Reklama
Reklama