Aktualizacja: 28.07.2016 18:43 Publikacja: 28.07.2016 18:04
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu Delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni
Foto: materiały prasowe
Oczywiście ktoś zaraz powie, że poznawanie winiarskiego rzemiosła z perspektywy osoby przez godzinę zrywającej winogrona, a resztę czasu spędzającej na wypoczynku i degustacji wina, jest niemiarodajne. Jednak enoturystyka to obecnie spektakularnie rozwijającą się część tradycyjnego biznesu turystycznego na całym świecie. Uczestnictwo w winobraniu cieszy się coraz większą popularnością, bo ludzi to bardzo interesuje. Mamy więc do dyspozycji niezliczone dłuższe i krótsze wine routes. O winnice zahaczają wycieczki turystyczne, a nawet wyścigi kolarskie i biegi maratońskie. Zwiedzanie i poczęstunek u wytwórcy są na porządku dziennym. Ani się obejrzymy, a nadejdzie wrzesień – czas winobrania w Europie. Można już zacząć planować wakacje w winnicy.
Naukowcy od wielu lat zastanawiali się, z czego wynika charakterystyczny rudy kolor sierści kotów i dlaczego zaz...
Badania opinii publicznej pozwalają poznać nastroje społeczne. Jednak kluczem do analizy i zrozumienia przekonań...
Jak sprawić, by budżet obywatelski był istotnie obywatelski? Warszawscy informatycy znaleźli na to sposób. Oprac...
Najnowsze badanie lodowców zachodniej Antarktydy ujawniło ciekawe zjawisko. Odkryto, że szybko płynący lodowiec...
Wieloletnie badania szpaków wspaniałych w Afryce udowodniły, że ptaki te tworzą długotrwałe więzi społeczne bard...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas